İş İngilizcesi Nedir? İş İngilizcesi Nasıl Geliştirilir?

İş İngilizcesi Nedir?

İş İngilizcesi nedir? iş ingilizcesi nasıl geliştirilir? Business English nedir? İş İngilizcesi ile mesleki İngilizce aynı şey mi? İş İngilizcesini geliştirmek için ne yapmalı?

İş İngilizcesi nedir; genel İngilizce’den farklı olarak iş dünyasında yer alan tüm profesyoneller için iş hayatına yönelik kullandıkları zengin içerikli İngilizcedir.  Yöneticiler, yeni mezunlar, genç profesyoneller kısacası iş dünyasında yer alan herkesin mutlaka bilmesi gereken program. Hatta üniversite öğrencilerinin bile İş İngilizcesi programına talebi yoğun.

İş İngilizcesi – Business English programına katılmak için en az B1 seviye İngilizce’ye sahip olması gerekiyor. B1 seviyeye kadar olan indirimli İngilizce kurslarımızdan yararlanmak için buraya tıklayın!

İş İngilizcesi Önemli mi?

İş İngilizcesi, kurumsal dünyada mükemmelleşmek ve giderek birbirine bağlı hale gelen küresel pazarda başarılı olmak isteyen kişiler için çok önemlidir. İş İngilizcesinde uzmanlaşmanın önemli olmasının bazı temel nedenleri şunlardır:

Gelişmiş Profesyonel İletişim: İş İngilizcesinde uzmanlaşarak, fikirlerinizi güvenle ifade edebilir, ikna edici argümanlar sunabilirsiniz.

Küresel Fırsatlara Erişim: İş İngilizcesinde uzmanlaşmak, profesyonellerin uluslararası şirketlerle çalışmasına, ağlarını genişletmesine ve dünya çapındaki pazarları keşfetmesine olanak tanıyarak sayısız küresel fırsatın kapılarını açar.

Etkili İş Yazımı: İş İngilizcesi, hedef kitleniz üzerinde kalıcı bir etki bırakan profesyonel belgeler oluşturmak için sizi gerekli kelime dağarcığı, dilbilgisi ve yazma kuralları ile donatır.

Geliştirilmiş Sunum Becerileri: İş İngilizcesi, fikirleri etkili bir şekilde iletmek, dinleyicilerinizin ilgisini çekmek ve ikna edici satış konuşmaları veya bilgilendirici konuşmalar yapmak için gerekli dil yeterliliğini geliştirmenize yardımcı olur. aları önleyebilir ve çeşitli iş uygulamalarına uyum sağlayabilirsiniz.

İş İngilizcesi Nedir? Mesleki İngilizce Nedir?

İş İngilizcesi ile Mesleki İngilizce Aynı mı?

“İş İngilizcesi” olarak tercüme edilen Business English, profesyonel bir iş ortamında kullanılan özel İngilizce dil becerileri ve kelime dağarcığı anlamına gelir. Toplantılar, sunumlar, müzakereler ve yazılı yazışmalar gibi çeşitli iş ortamlarında gerekli olan dil ve iletişim becerilerini kapsar. İş İngilizcesi, uluslararası şirketlerde çalışan profesyonellerin ihtiyaçlarına göre hazırlanmış pratik dil yeterliliğini geliştirmeye odaklanır.

Öte yandan, Mesleki İngilizce veya “Professional English”, belirli bir mesleki alanda veya meslekte gerekli olan İngilizce dil becerilerini kapsayan daha geniş bir terimdir. Sektöre özgü terminoloji ve jargon kullanarak kendi sektörleri içinde etkili bir şekilde iletişim kurması gereken profesyonellere hitap eder. Mesleki İngilizce, mühendislik, tıp, finans veya bilişim gibi belirli bir mesleğe ilişkin dil becerilerinin kazanılmasını vurgular.

İş İngilizcesi Nasıl Geliştirilir?

Eğer yazının bu kısmına kadar geldiyseniz, sanırım yeni bir işe başladınız ya da başlamak üzeresiniz. Öncelikle tebrik ederiz. İş İngilizcesi için en önemli husus önce genel İngilizce bilgilerinizin belirli bir seviyede olması gerektiğidir. Kurumdan kuruma veya kişiden kişiye değişsede okuduğunuzu anlayacak ve yeni kelimeler ile karşılaştoığınızda cümlenin içeirisndeki kullanımından tahmin edebilecek bir seviyede olmanız tavsiye edilir. Zira iş İngilizcesi, tamamen iş odaklı bir eğitimin planıdır.

Bu konuda tamamsak, İş İngilizcesi nedir? İş İngilizcesi nasıl geliştirilir? Evde iş ingilizcesi nasıl geliştirilir? soruları için bir kaç ufak taktikte başlayalım;

İş İngilizcesi Nedir? Nasıl Geliştirilir?

Dilbilgisini Gözden Geçirin

İş İngilizcesi için temel adım, dilbilgisini gözden geçirmek ve temel dil kurallarını anlamaktır. Cümle yapısı, zamanlar, fiillerin kullanımı gibi konuları yeniden gözden geçirerek dilbilginizi güçlendirebilirsiniz. Eğer dilbilgisi  ve gramer konusunda eksikleirniz var ise öncelikle, genel ingilizce konusunda kendinizi geliştirmelisiniz.

Kendinizle Aynada Konuşun

İş İngilizcesi nasıl geliştirilir dediğimizde önce ön yargıları yıkmak ve öz güven geliştirmek için aynada konuşmak gelir. İş İngilizcenizi aynada İngilizce konuşarak geliştirebilirsiniz. Aynada kendinize bakarak İngilizce konuşursanız hem iş hayatında sizin kendinizi ifade etme gücünüzü geliştirecek hem de İş İngilizce pratiği yaparak İş İngilizcenizi geliştireceksiniz. Bu yöntemle, zamanla İş İngilizcenizin nasıl geliştiğini fark edeceksiniz.

İş İngilizcesi Yazma Pratiği Yapın

İş dünyasında yazılı iletişim önemlidir. E-postalar, raporlar, sunumlar gibi yazılı materyalleri İngilizce olarak hazırlamayı deneyin. Yazma becerilerinizi geliştirmek için dilbilgisini doğru kullanmaya özen gösterin ve profesyonel bir üslup geliştirmeye çalışın.

İş İngilizcesine Yönelik Programlar İzleyin

İş dünyasına yönelik uluslararası yayın yapan İngilizce kanalları takip ederek, İş İngilizcenizi geliştirebilirsiniz. BBC, NHK, CNBC, BLOOMBERG gibi iş dünyasına yönelik yayın yapan İngilizce kanalları takip ederek İş İngilizcenizi geliştirebilirsiniz.

İngilizce Düşünün

Ofiste veya yemek yerken sürekli iş düşündüğümüzün farkındayız. İş İngilizcenizi geliştirmek ve kalıcı olmasını sağlamak istiyorsanız, İngilizce düşünün. İçinizden konuşurken bile İngilizce konuştuğunuzda nasıl İş İngilizcenizin geliştiğini fark edeceksiniz. Önce birkaç dakika İngilizce düşünerek başlayabilirsiniz. Daha sonra bu süreyi uzatarak alışkanlık haline getirebilirsiniz.

İngilizce Yayın Yapan Dergiler

Kendi profesyonel hayatınıza göre hazırlanmış olan İngilizce yayınlar okuyarak İş İngilizcenizi geliştirebilirsiniz. Aynı zamanda kendi profesyonel alanınıza göre bilgiler edinmiş olursunuz. Okuma alışkanlığı kelimelerin kalıcılığını da sağlayacağı için iş hayatında kullanacağınız kelimeleri böylelikle unutmayacaksınız.

En iyi İş İngilizcesi Nasıl Geliştirilir önerilini hazırladık. Tekrar ve disiplinli çalışma olmadığı sürece İş İngilizcesi konusunda ilerleme kaydedilemez. Bu gibi durumla karşılaştığınızda en iyi seçenek İngilizce kursuna kayıt yaptırmak olur.

İş İngilizcesi İçin İyi Bir Kursa Mı İhtiyacınız Var?

İş İngilizcesi bilmek hem şimdiki işiniz hem de gelecekteki kariyer hedefleriniz için çok iyi olanaklar doğuracaktır. Hem iş hayatında deneyimli, hem ana dili İngilizce olan eğitmenler tarafından alacağınız İngilizce kursu sizi profesyonel iş hayatında bir adım öne çıkaracaktır.  İş İngilizcesi Kursu için deatylı bilgi almak için aşağıdkai formu doluraiblirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

İş İngilizcesi becerilerini geliştirmek ne kadar sürer?2023-07-17T17:22:37+03:00

İş İngilizcesi becerilerini geliştirmek için gereken süre kişiden kişiye değişir. Yeterliliğin başlangıç ​​seviyesi, uygulamaya ayrılan süre ve kullanılan kaynaklar gibi faktörlere bağlıdır. Tutarlı çaba ve uygulama ile, birkaç ay içinde gözle görülür bir iyileşme elde edilebilir.

İş İngilizcesi becerilerini geliştirmek için online kaynaklar var mı?2023-07-17T17:23:25+03:00

Evet, İş İngilizcesi becerilerini geliştirmek için çeşitli çevrimiçi kaynaklar mevcuttur. Duolingo, Babbel ve FluentU gibi web siteleri, uygulamalar ve platformlar, iş iletişimi için özel olarak tasarlanmış etkileşimli dersler, alıştırmalar ve sınavlar sunar. Ek olarak, birçok saygın dil öğrenme platformu, özel İş İngilizcesi kursları sağlar.

İş İngilizcesi Nedir?2023-07-17T17:32:10+03:00

İş İngilizcesi nedir; genel İngilizce’den farklı olarak iş dünyasında yer alan tüm profesyoneller için iş hayatına yönelik kullandıkları zengin içerikli İngilizcedir.

Leave A Comment

Biz Sizi Arayalım!

Eğitimlerimiz hakkında sorularınız ve merak ettikleriniz için formu doldurmanız yeterli…

Formu doldurarak gizlilik politikamızı ve kvkk aydınlatma metnini
kabul etmiş sayılırsınız.

Yeniliklerden İlk Sen Haberdar Ol!

Yeni makaleleri ve İngilizce kursu kampanyalarını sana mail ile göndereceğiz.

Abone olarak, gizlilik politikasını ve kvkk aydınlatma metnini kabul etmiş sayılırsın.

Go to Top