YDS İçin Tavsiyeler

YDS sınavı ÖSYM tarafından yapılan seviye ölçmeye yönelik yabancı dil sınavdır. YDS sınavı ilk defa girecekler YDS için tavsiyeler yazımızı okumasında fayda var. Akademik hedefleri olan herkesin mutlaka girmesi gereken YDS için tavsiyeler vermeden önce YDS nedir ne değildir kısaca ondan bahsedelim.

YDS Nedir?

YDS Sınavı, ülkemizde Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) talimatı ile Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavıdır.

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Üniversitelerarası Kurul Dil Sınavı (ÜDS) ve Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavının (KPDS) yerine getirilmiş ortak sınavdır.

YDS, yabancı dil bilgisini gramer, okuma, anlama ve kelime bilgisi açısından ölçen çoktan seçmeli test yöntemi ile yapılan sınavdır.

YDS Sınavı, ülkemizde yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavıdır. YDS sınavı, 04 Ocak 2013 tarihli ve 28518 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul ve Esasları Hakkında yönetmelik” uyarınca, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı ( ÖSYM ) tarafından yapılmaktadır.

YDS İçin Tavsiyeler

Her sınavın kendi hazırlanma şekline göre bazı zorlukları ve farklılıkları vardır. YDS de diğer sınavlar gibi sınava girmeden önce kendi içinde zorluklar barındırdığı için onu önceden tanımak büyük önem gerektiriyor. YDS için tavsiyeler yazımızı okurken hem sınavı tanıyacaksınız hem de karşınıza çıkacak olan YDS zorluklarını göreceksiniz. İyi düzeyde İngilizce bilmek bu sınav için yeterli değil, tamamen önceden bol bol pratik yapıp YDS için sürekli deneme yapmanız.

İyi düzeyde bile İngilizce bilenleri zorlayan YDS sınavı için tavsiyeler, oldukça faydalı olacaktır. İşte mutlaka uymanız gereken YDS için tavsiyeler,

1. YDS’nin Yerli Olduğunu Unutmayın

Evet, YDS sınavı yurtdışında karşınıza çıkan bir sınav değil tamamen ÖSYM tarafından hazırlanan bir sınav o yüzden diğer İngilizce sınavlarıyla karıştırmayın. Size Türkiye İngilizce nasıl öğretiliyorsa YDS sınavına da o kadar aşinasınız demektir.

2. Kaynaklar Yerli Olsun

YDS sınavına hazırlanırken ÖSYM tarafından oluşturulan bir sınava gireceğinizi unutmayın. Hazırlandığınız kaynaklar da yerli kaynaklar olmalı. Diğer kaynaklar sizi sadece genel İngilizce için pratik yapmanıza yarayacaktır. YDS için tavsiyeler dediğimizde en önemlisi yerli kaynaklardan sınava hazırlanmaktır.

3. Kelime Ezberine Dikkat

YDS için tavsiye edilen diğer sınavlarda da olduğu gibi kelime ezberlemek önemlidir. Ama kendinizi kelime ezberlemeye boğmayın. Bilmeniz gereken temel kelimeleri bilin paragraf okurken size ‘bu neydi?’ sorusunu sorduracak kelimeleri önceden ezberlemiş olmanız önemli fakat kelime ezberlemekten çok kelimeye gelen ekleri çok iyi bilmeniz sizin işinize daha çok yarayacaktır.

Honest – Dishonest

Necessary – Unnecessary

Historic – Prehistoric, gibi kelimelere gelen olumsuzluk yapan ya da karşıtlık yapan ekleri bilmek kelime ezberlemekten daha çok işinize yarayacaktır.

4. Prepositions Kullanımlarını Bilin

YDS sınavında karşınıza çıkacak önemli konulardan bir tanesi de prepositions konusu. Prepositions ‘ların üstünde, içinde, yanında gibi anlamaları vardır ama metin içerisinde kullanırken bu anlamlar değişebiliyor. YDS için tavsiyeler arasında yer alan prepositions ‘lar mutlaka bilmeniz ve sınavda sizin kurtarıcınız olacak önemli bir konu!

5. Sözlük Çalışın

Sözlük çalışmak hem dil öğrenme alışkanlığınızı güçlendirecek hem de YDS sınavında ingilizce kelimelerin köklerini biliyor olmanız sizin çok işine yarayacak.

6. İngilizce Metin Okuyun

YDS için tavsiyeler dediğimizden en önemli madde bu olmalı. Çünkü YDS sınavı aynı zamanda paraflarla karşılaşacağınız bir sınavdır. Reader at Work gibi kitaplar ya da yerel paragraf kaynakları işine yarayacaktır. Paragraf sorularında kolaylıkla cevap verebilmek için bu tavsiyeler YDS sınavı için ilaç sayılır.

7. Odaklanın

YDS sınavı için çalışırken yapabileceğiniz en iyi çalışma şekli odaklanmanız olacaktır. İngilizce çalışırken bile odaklanıyor olmanız öğrenmenizi kolaylaştırır. Aynı şekilde YDS sınavı için hazırlanırken sınava ve sınavda hedeflendiğiniz puana odaklamanız çok önemli. Ne kadar odaklanma o kadar köfte.

8. İngilizce Kursu Şart

YDS Sınavına hazırlanırken liseden kalma İngilizce dersinizle YDS sınavına girilmez. YDS sınavında yeterli puanı almak istiyorsanız iyi bir İngilizce Kursu’na ihtiyacınız var demektir. YDS sınavı kendi özgü sınav sistemiyle önceden bildiğiniz İngilizce bilginizle girip iyi bir puan alabilmeniz mümkün değil. YDS için en iyi tavsiye İngilizce kursu şart.

YDS sınavına hazırlık kursları, sadece YDS sınavına hazırlık amacı taşıyan skor hedefli eğitimlerdir. YDS sınavında öğrencilerin okuma ve yazma yeteneklerini sorgulanmaktadır ve YDS kursunda da bu yeteneklerin kazanılmasına dair eğitimler verilmektedir.

Leave A Comment

Biz Sizi Arayalım!

Eğitimlerimiz hakkında sorularınız ve merak ettikleriniz için formu doldurmanız yeterli…

Formu doldurarak gizlilik politikamızı ve kvkk aydınlatma metnini
kabul etmiş sayılırsınız.

Yeniliklerden İlk Sen Haberdar Ol!

Yeni makaleleri ve İngilizce kursu kampanyalarını sana mail ile göndereceğiz.

Abone olarak, gizlilik politikasını ve kvkk aydınlatma metnini kabul etmiş sayılırsın.