İngilizce Game Of Thrones Sözleri

Game Of Thrones

Dizi dünyasında hala en çok izlenen arasında yer alan Game of Thrones dizi aksiyon, macera, eski çağlar, fantastik, savaş gibi çok fazla ilgilimizi çeken konular barındırıyor ve bizim için de İngilizce Game of Thrones sözleri tabii ki. İngilizce Game of Thrones sözlerine geçmeden önce dizi hakkında şöyle kısa bir bilgi verelim.

Game of Thrones dizisi George R. R. Martin’in romanından uyarlanan HBO dizisidir. Dizi yaz mevsimi yıllarca bitmeyen, kışlar bir insan ömrü kadar uzun süren bir dünyada geçer. Krallıkların birbirleri ile entrikaları, savaşları ve ihanetlerini konu almıştır, fantastik ögelerle işlemiştir. Krallar, kraliçeler, şövalyeler, düzenbazlar ve asiller ‘Demir Taht’ için mücadeleye tutuşmuştur. Şu an 8. sezonu oynayan diziye ilgi büyük.

İngilizce kursu öğrencilerinin gözü bu dizide!

İngilizce game of thrones sözleri İngilizce kursu öğrencilerinin gözdesi oldu. İngilizce öğrenirken Game of Thrones izlemek öğrencilerin ilgisini çekiyor. Yeni bir dil öğrenirken sevilen konular seçerek İngilizce öğrenmeyi kolaylaştırıyoruz. Game of Thrones dizisini İngilizce alt yazılı olarak izleyen öğrenciler hem reading hem de listening yönünden İngilizcelerini geliştiriyor.

Game of Thrones Hakkında Kısa Bilgilendirme

“Game of Thrones” (Taht Oyunları), George R.R. Martin’in “Buz ve Ateşin Şarkısı” adlı roman serisinden uyarlanmış bir televizyon dizisidir. Dizi, Ortaçağ benzeri bir fantezi dünyasında geçer ve yedi krallığın mücadelesini konu alır.

Westeros adı verilen kıtada, kral ya da kraliçe olmak için birçok ailenin güç mücadelesi verdiği karmaşık bir politik ve entrika dolu hikaye sunar. Ejderhaların yokedildiği düşünülen Targaryen hanedanının son varisleri Daenerys Targaryen, tahtı geri alma amacıyla diğer ailelerle mücadeleye girer.

Stark, Lannister, Baratheon ve Greyjoy gibi aileler, krallığın kontrolü için savaşırlar. Ancak, karanlık ve tehlikeli bir tehdit olan Ötekiler, Duvar olarak bilinen buz ve taştan bir engelle Westeros’u tehdit eder. Bu tehditle mücadele etmek için herkesin bir araya gelmesi gerekecektir.

“Game of Thrones”, yüksek üretim değeri, zengin karakterleri ve sürpriz dolu olaylarıyla televizyon tarihinin en ikonik dizilerinden biri olarak kabul edilir.İngilizce Game of Thrones sözleri ve akılda kalan kesitleri sizler için derledik.

Peki İngilizce Game of Thrones Sözleri Neler?

Okumaya ve dinlemeye yönelik İngilizce geliştirme yöntemi olan watching etkinliği içeriği olarak İngilizce Game of Thrones Sözleri çok beğeniliyor. Biz de bu dizide geçen İngilizce Game of Thrones sözleri arasında en sevilen sözlerin İngilizcelerini paylaşalım.

İşte İngilizce Game of Thrones sözleri:

“The things I do for love” – “Aşk için yaptıklarım”

Game of Thrones’un ilk bölümünde, serinin en şok edici repliklerinden birini yapan Kral Katili Jaime Lannister ile tanışıyoruz. Kız kardeşi Cersei ile olan ilişkisi hakkındaki gerçeği açıklamaya itilen Jaime, Bran Stark’ı bir kule penceresinden dışarı itmeden önce “Aşk için yaptığım şeyler” gibi tüyler ürpertici bir cümle söyler. Bu, dizinin karakterlerini tanımlayan karmaşıklıkların ve ahlaki belirsizliklerin tonunu belirliyor.

“Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder.” – “Kaos bir çukur değildir. Kaos bir merdivendir.”

1. Sezonda Serçeparmak olarak da bilinen Petyr Baelish, güç ve kaosun doğası hakkındaki bilgeliğini aktarıyor. “Kaos bir çukur değildir. Kaos bir merdivendir” sözü meşhurdur. Bu konuşma, Serçeparmak’ın manipülatif doğasını özetliyor ve diyarı bekleyen kaosu önceden haber veriyor.

“The Night’s Watch Oath” – “Gece Nöbeti Yemini”

“Night gathers, and now my watch begins. It shall not end until my death…” – “Gece çöküyor ve şimdi nöbetim başlıyor. Ölene kadar bitmeyecek…”

Bu ikonik konuşmada Jon Snow, Gece Nöbetçileri’nin bir üyesi olarak yemin ediyor ve hayatını erkeklerin krallığını korumaya adadı. Yeminin ciddiyetini ve boyun eğmez taahhüdünü vurgulayarak tüm unvanları, toprakları ve aileyi terk edeceğine ciddiyetle söz verir.

“The North remembers, Lord Davos. The North remembers, and the mummer’s farce is almost done.” – “Kuzey hatırlıyor, Lord Davos. Kuzey hatırlıyor ve oyunbozanların maskaralığı neredeyse bitmek üzere.”

Kocası Ned’i kaybetmenin yasını tutan Catelyn Stark, ailesi için adalet aramaya yemin ederek ateşli bir konuşma yapar. Kuzey’in kendisine haksızlık edenleri hatırladığını ve sorumlu tutacağını beyan eder.

“Valar Morghulis.” (All Men Must Die) – (Bütün erkekler ölmeli)

Yüzü Olmayan Bir Adam olan Jaqen H’ghar, Arya Stark’a “Valar Morghulis” (Bütün İnsanlar Ölmeli) ifadesini vererek onu suikastçıların esrarengiz ve tehlikeli dünyasıyla tanıştırır.

“… a mind needs books as a sword needs a whetstone, if it is to keep its edge.

(… bir kılıçın bir biley taşıya ihtiyacı olduğu gibi, bir zihin de kenarını koruması için kitaplara ihtiyaç duyar. (Eğer keskin olacaksa))

Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armour yourself in it, and it will never be used to hurt you.”

 (Asla ne olduğunu unutma, çünkü dünya kesinlikle unutmayacaktır. Onu gücün yap. O zaman asla zayıf noktan olmaz. Onunla kendini koru ve asla sana zarar vermek için kullanılmaz.)

“Bran thought about it. ‘Can a man still be brave if he’s afraid?’‘That is the only time a man can be brave,’ his father told him.”

(Bran düşündü. ‘Bir adam korkuyorsa hala cesur olabilir mi?’ ‘Bu zamanın bir adamın cesur olabileceği tek zamandır,’ dedi babası ona.)

“Fear cuts deeper than swords.”

(Korku kılıçlardan daha derin keser.)

“You know nothing, Jon Snow.”

(Hiçbir şey bilmezsin, Jon Snow.)

“Some old wounds never truly heal, and bleed again at the slightest word.”

(Bazı eski yaralar hiç tam olarak iyileşmez ve en ufak bir sözde tekrar kanarlar.)

“Winter is coming.”

(Kış geliyor.)

“When you play a game of thrones you win or you die.”

(Bir taht oyunu oynarken kazanırsınız ya da ölürsünüz.)

“When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies but the pack survives.”

(Kar yağdığında ve beyaz rüzgarlar eserken, yalnız kurt ölür, ama sürü hayatta kalır.)

“Hold the door!”

(Kapıyı tut!)

“Most men would rather deny a hard truth than face it.”

(Çoğu erkek, onlara karşı konulamayacak kadar zor bir gerçeği inkar etmeyi tercih eder.)

“Death is so terribly final, while life is full of possibilities.”

“Ölüm çok korkunç bir son, yaşam ise pek çok olasılıklarla doludur.)

“Once you’ve accepted your flaws, no one can use them against you.”

(Kusurlarını kabul ettiğinde, kimse onları sana karşı kullanamaz.)

“If I look back I am lost.”

(Geride dönüp bakarsam, kaybolurum.)

“Nothing burns like the cold.”

(Soğuk gibi hiçbir şey yakmaz.)

“Every flight begins with a fall.”

(Her uçuş bir düşüşle başlar.)

“The things I do for love.”

(Aşk için yaptığım şeyler)

İngilizce eğitiminde kullandığımız materyaler sadece kitap sözlük kullanmıyoruz. Sadece kitap sözlük kullanan İngilizce kurslarının başarıları ortada. İngilizce kursu olarak kullandığımız materyallerin çeşitliliği ve öğrencilerin ilgisine göre hazırlanan ders içerikleri diğer kurslardan farklı eğitim şeklimiz, öğrenciler üzerinde büyük başarı elde etmemizi sağlıyor.

Siz de iyi bir İngilizce kursunda eğitim almak isterseniz bu formu doldurun!

Faydalı mı?

Yazımızı faydalı buldunuz mu? Bulduysanız aşağıdaki yazılarımıza da göz atabilirsiniz;

Leave A Comment

Biz Sizi Arayalım!

Eğitimlerimiz hakkında sorularınız ve merak ettikleriniz için formu doldurmanız yeterli…

Formu doldurarak gizlilik politikamızı ve kvkk aydınlatma metnini
kabul etmiş sayılırsınız.

Yeniliklerden İlk Sen Haberdar Ol!

Yeni makaleleri ve İngilizce kursu kampanyalarını sana mail ile göndereceğiz.

Abone olarak, gizlilik politikasını ve kvkk aydınlatma metnini kabul etmiş sayılırsın.